background

Glas

Veel van het inlijstwerk van Artrend is voorzien van glas. Nou en, zult u zeggen, dat is handig omdat het kunstwerk er anders uitvalt of gemakkelijk beschadigt. Maar er valt meer over glas te vertellen.

Optic white
Sommige in de winkel verkrijgbare lijsten worden voorzien van een soort vensterglas. Dit is niet erg zuiver en er kunnen vertekeningen optreden. Artrend gebruikt als haar 'normale glas' uitsluitend optic white glas. Dit type glas is gewoon helder glas, echter met veel minder loodverbindingen. Hierdoor toont het glas erg zuiver.

UV werend
Het voordeel van UV werend glas is dat het kunstwerk erachter beschermd wordt tegen de schadelijke ultraviolette straling van het zonlicht. Ook dit type is gewoon helder glas, maar dan voorzien van een nagenoeg onzichtbare folielaag. Vooral foto's die zijn afgedrukt op een normale inkjetprinter hebben baat bij UV werend glas.

Galerie glas
Een groot probleem van normaal glas is dat het enorm spiegelt. Dat is in veel interieurs niet acceptabel. Bovendien toont uw kunstwerk achter normaal glas vaak flets of dof, omdat er simpelweg veel licht weerkaatst wordt. Galerie glas is zeer fijn gezandstraald en daardoor ontspiegeld. Het verschil moet u echt eens komen bekijken.

X-high
Dit extra heldere en witte glas toont witten in kunstwerken beter en laat kleuren en nuances beter tot hun recht komen. X-high is een vervanger voor eenzijdig onspiegeld glas met als voordeel dat de zuiverheid van het beeld niet minder wordt zodra het werk door de dikte van het passepartout meer afstand heeft van het glas.

Claryl
Een merk galerie glas is ®claryl van DSM. Het geavanceerde productieproces dat DSM gebruikt om ®claryl te produceren is energiezuinig. Dat maakt dit glas tot de meest milieubewuste keuze. Claryl heeft een zeer hoge transmissie (lichtdoorlatendheid) en een zeer lage restreflectie. Daardoor zijn de kleuren veel sprankelender en de details scherper. (foto: DSM)

Mirogard
MirogardHet beste en mooiste glas dat Artrend verkoopt is Mirogard van Schott AG uit Duitsland. Dit inlijstglas wordt door vele beroemde musea gebruikt, zoals het Louvre in Parijs, de Tate Gallery in London, Guggenheim in New York, het Van Gogh Museum en Boymans van Beuningen. Dit glas heeft meer dan 98% helderheid, is vertekeningvrij en zeer effectief ontspiegeld. Mirogard Protect is daarnaast voorzien van een zeer goed UV filter.

Al deze glassoorten zijn bij Artrend voorradig of verkrijgbaar. Het zal duidelijk zijn dat de prijs van uw inlijsting oploopt door het gebruik van hoge kwaliteit glas. Maar is uw kunstwerk dat niet waard?

2020  Artrend ©    Webdesign by  AD Hosting